Iceland plánuje v ČR otevřít 200 prodejen s mraženými potravinami

14.06.2012 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Britský obchodní řetězec Iceland má v plánu expandovat do České republiky. Dále se Iceland připravuje vstoupit na trhy v Polsku, Slovensku a Maďarsku.

V Česku chceme 200 prodejen a na Slovensku by mělo stát 100 obchodů,“ uvedl výkonný ředitel Iceland ČR Jan Jakubec, podle kterého v Praze společnost Iceland do konce letošního roku plánuje zprovoznit pět prodejen. „Sklady a kanceláře máme vybudované v Plzni. Vedle Prahy se proto rozhlížíme po městech jako Kladno, Mladá Boleslav nebo Liberec. Morava bude následovat později,“ dodal.

Obchody chce Iceland otevírat také v Maďarsku a Polsku. Ve Velké Británii patří společnost Iceland s 750 prodejnami nabízejícími mražené potraviny k významným hráčům a s tržním podílem 1,9 procenta se řadí do první desítky největších obchodních řetězců.

Jeho pozice nejspíš bude sílit. Firma totiž prošla vlastnickou změnou. Islandská banka Landsbanki, která ve firmě držela 67procentní podíl, totiž prodala všechny své akcie společnosti Oswestry Acquico, která patří ke světovým lídrům v distribuci mražených potravin,“ upozornil FranchisingINFO.cz.

Zpráva byla převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita  

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT