Japonská firma Hitachi se chystá přijmout 300 lidí

29.05.2012 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Japonská strojírenská firma, která v ČR vyráběla LCD obrazovky využije svou prázdnou továrnu u Žatce. V ní by se už neměly vyrábět LCD obrazovky, ale autotlumiče.

Společnost chce rozjet výrobu tlumičů od března 2013. Tři stovky lidí, které hodlá během roku zaměstnat, tvoří zhruba třetina původního počtu zaměstnanců. Vedení Hitachi ale nevylučuje další rozšíření provozu, řekl novinářům ředitel evropské divize Hitachi Automotive Systems Takaši Širaiši.

Do Trianglu (průmyslová zóna v Žatci) přitom v posledních dvou letech přicházejí především výrobci autodílů. Láká je hlavně výhodná poloha. „Stačí se podívat na polohu Žatce a pochopíte, proč jsme sem šli,“ řekl loni na podzim provozní ředitel výrobce interiérů Johnson Controls Wolfgang Engelhard, načež ukázal na mapu, na níž byla okolo Žatce nakreslená kružnice o poloměru zhruba 150 kilometrů.

V ní tehdy bylo vyznačených sedm automobilek v Čechách a v Sasku. Podle dostupných informací chce Johnson Controls v Česku vyrábět od července palubní desky pro novou škodovku, zřejmě Rapid.

Zpráva byla převzata z idnes.cz

Autor článku

Firemni aktualita  

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT