Oživení na světových akciových trzích

10.08.2011 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Světové akciové trhy začaly po pondělním těžkém výprodeji oživovat, poznamenávala je však nadále silná nervozita a velké výkyvy. Investoři se dál stahují k bezpečným aktivům v čele se švýcarským frankem a zlatem. Trhy nyní napjatě čekají, zda americká centrální banka (Fed) po svém zasedání oznámí kroky ke stabilizaci trhů a na podporu upadající americké ekonomiky.

Pokles amerických akcií v reakci na snížení ratingu USA agenturou Standard & Poor´s se ke konci pondělního obchodování zvrhl v panický výprodej, v němž hlavní indexy klesly až o téměř sedm procent, nejvíce od prosince 2008. Dnes začaly americké akcie oživením a v polovině obchodování Dow Jones získával více než dvě procenta. Dnešní růst by byl teprve druhý za posledních 12 obchodních dní a obchodování zůstává silně rozkolísané.

Globální trhy čekají, zda americká centrální banka (Fed) naznačí, zda nějak zasáhne proti otřesům na trzích a prudkému útlumu ekonomiky, který byl v minulých dnech vedle dluhové krize v eurozóně hlavní příčinou výprodejů světových akcií. Předpokládá se, že Fed by mohl oznámit další nákupy dluhopisů v rámci případné třetí vlny takzvaného "kvantitativního uvolňování" (QE3).

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita  

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT