Spor o klamání spotřebitele Prazdrojem ukončen mimosoudním vyrovnáním

15.07.2011 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Sdružení za poctivé české pivo, které zažalovalo Plzeňský Prazdroj za údajné klamání spotřebitele, ukončilo oba soudní spory s pivovarem dohodou o mimosoudním urovnání. ČTK to řekl předseda sdružení Jiří Žák. Potvrdil to také generální ředitel Prazdroje Douglas Brodman. S uzavřením dohody není spojeno žádné finanční plnění, řekl ČTK mluvčí pivovaru Jiří Mareček. Další stání u krajského soudu v Plzni, které mělo být příští pondělí, se podle něj konat nebude.

"Na základě informací a argumentů, které byly prezentovány v průběhu soudních řízení, jsme dospěli k závěru, že Prazdroj označoval pivo Pilsner Urquell v souladu se všemi příslušnými právními předpisy a spotřebitele informoval v souladu s legislativou," uvedl Jiří Žák. Pivovar tak podle něj ve své komunikaci "neklamal spotřebitele a pivo Pilsner Urquell je označováno a nabízeno Plzeňským Prazdrojem jako ležák".

Pivovar již dříve uváděl, že postupuje plně v souladu s platnou českou legislativou. Iniciativa je podle něj jednoznačně namířená proti dobré pověsti plzeňského ležáku. "Kvalita a chuťový profil ležáku Pilsner Urquell se nezměnily, nezměnila se ani receptura a varní postupy. Je vařen nejen v souladu s tradicí za užití plzeňského sladu a žateckého chmele nejvyšší kvality, ale také zcela v souladu s českými právními předpisy, které ho dnes klasifikují jako ležák," uvedl dnes Douglas Brodman v tiskovém prohlášení, které má ČTK k dispozici. Dodal, že je rád, že si obě strany byly schopny vyjasnit své pozice a ukončit spory.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita