Energy Globe Award - letos soutěží 221 projektů

28.06.2011 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


V letošním ročníku soutěže Energy Globe Award ČR, která je zaměřena na projekty úspor energií a ochrany životního prostředí, se o titul utkají například projekty ekologicky šetrného obchodu Tesco v Jaroměři, energeticky soběstačné obce Kněžice či pasivního domu v Habrovanech na Vyškovsku. Novinářům to dnes v Praze sdělili zástupci energetické společnosti E.ON, která soutěž v Česku organizuje.

Energy Globe Award ČR má sedm kategorií, do kterých bylo přihlášeno 221 projektů. Porota složená z odborníků v každé kategorii vybrala tři nejlepší projekty. V srpnu bude oznámeno, které projekty v jednotlivých kategoriích zvítězily a ty budou představeny veřejnosti.

Lidé pak prostřednictvím internetového hlasování mohou přispět ke zvolení celkového vítěze letošního ročníku soutěže, o kterém při slavnostním vyhlášení v polovině října rozhodnou rovněž diváci v sále a televizní porota. Nejlepší projekty v jednotlivých kategoriích získají ocenění a vítězný projekt ročníku postoupí do celosvětového finále soutěže Energy Globe Award.

Novinkou letošního třetího ročníku je vyhlášení "Ceny eko energie". Členové odborné poroty nominují tři projekty s ekologickou tématikou, z nichž bude veřejnost prostřednictvím internetu a SMS vybírat ten nejlepší.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita  

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT