Připravuje se 35 dobíjecích stanic pro elektrovozy

03.05.2011 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Energetická společnost ČEZ v současnosti připravuje instalaci 35 dobíjecích stanic pro elektromobily. Pro jejich výstavbu a provoz se firma spojila s 12 partnery. Realizace dalších 20 stanic do konce roku je v jednání. Na tiskové konferenci to dnes sdělil generální ředitel ČEZ Martin Roman. Do roku 2013 plánuje ČEZ postavit kolem 200 dobíjecích stanic.

Mezi partnery, se kterými se pro projekt elektromobility ČEZ spojil, patří například společnost ECE, která zajistila výstavbu pražského obchodního centra Arkády Pankrác, obchodní řetězce Kaufland a Tesco, řetězec rychlého občerstvení McDonald's, Inter Ikea Centre Group, Praha 16 - Radotín a obec Dolní Břežany.

V areálech těchto firem, nákupních centrech a obcích budou stát první nabíjecí stanice pro elektromobily, které ČEZ připravuje. Většina jich je v Praze, některé ale také budou v západních a východních Čechách a na střední a jižní Moravě.

U centrální budovy společnosti ČEZ v Praze bude stát také jedna rychlonabíjecí stanice pro elektromobily, která elektrické vozidlo nabije proudem za zhruba 30 minut. Ostatní stanice nabijí elektromobil za šest až osm hodin.

ČEZ v současnosti pořádá výběrové řízení na dodavatele dobíjecích stanic. Loni podnik uzavřel spolupráci s automobilkou Peugeot, která mu pronajme 65 elektromobilů. Několik těchto aut již jezdí v ulicích, do konce roku jich má být asi 11.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT