Výpověď z pracovního poměru pro zdravotní nezpůsobilost

18.01.2011 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Přesně podle plánů ministra Kamila Jankovského finišují přípravy první verze návrhu velké novely zákona o veřejných zakázkách (137/2006 Sb.). Expertní skupina na Ministerstvu pro místní rozvoj, bude moci svůj návrh na konci ledna poslat do širšího připomínkového řízení.

"Téma zákona o veřejných zakázkách je mediálně velmi vděčné, vítáme tedy všechny konkrétní a relevantní návrhy a připomínky. I proto jsem rozhodl, že návrh novely zveřejníme na speciální webové adrese www.novelaozakazkach.cz," řekl ministr Kamil Jankovský na pondělní tiskové konferenci. Své připomínky tak bude moci zaslat prakticky každý. Jejich obsah pak posoudí expertní komise a případně je do návrhu zákona doplní. V březnu bude návrh zákona předán do standardního mezirezortního připomínkového řízení a po té projedná novelu vláda. "Na začátek února také připravujeme seminář pro české zákonodárce a pracovníky státní správy o evropské praxi při zadávání veřejných zakázek a systému kontroly včetně postihů při nezákonných manipulacích. Přednášet na něm budou čelní představitelé evropské administrativy i členských zemí EU," prozradil Kamil Jankovský.

"Některé změny musí mít oporu v dalších zákonných úpravách a opatřeních, tak aby byly opravdu účinné a nešlo jen o prázdné proklamace. Proto expertní komise ministra už nyní souběžně připravuje celý balíček navazujících návrhů," zdůraznil Kamil Jankovský. Jako příklad byl uveden ÚOHS, který bude potřebovat v souvislosti s velkou novelou posílit pravomoc i personální obsazení. "Například v souvislosti se snížením limitu pro zakázky malého rozsahu očekáváme výrazný nárůst případů řešených úřadem," potvrdil Pavel Herman, poradce předsedy Úřadu na ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) pro veřejné zakázky a člen expertní skupiny MMR.

"Žádný návrh jsme nezamítli bez důkladného přezkoumání a hledání reálného naplnění daného ideového záměru," řekl Kamil Jankovský. Jeho slova dokládají i základní statistiky o počtu zapracovaných návrhů. V případě Platformy pro transparentní veřejné zakázky jde o téměř 75 procent a u návrhů NERVu v současné době již dokonce o 13 z 15 zaslaných.

Typickým příkladem takového hledání může být i tolik diskutované zapojení datových schránek. "Tento komunikační nástroj není svými parametry primárně vhodný. Protože však dlouhodobě prosazujeme elektronizaci procesu zadávání veřejných zakázek, navrhujeme vytvořit nástroj přesně pro tyto potřeby v rámci připravované Národní infrastruktury pro elektronické zadávání veřejných zakázek (NIPEZ)," popsal práci na novele Michal Koláček, náměstek ministra.

Zpráva převzata z www.dashofer.cz.

Autor článku

Firemni aktualita

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT