MMR chce lákat hlavně turisty z okolních zemí

13.01.2011 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Ministerstvo pro místní rozvoj chce zatraktivnit Českou republiky pro turisty z okolních zemí. Rezervy vidí především v nedostatku informací o ubytovacích kapacitách. Chce také zavést hvězdičkování hotelů podle jednotných standardů. Rezervy jsou i v kvalitě poskytovaných služeb. Na veletrzích GO a REGIONTOUR to dnes řekl ČTK ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský (Věci Veřejné).

"Rezervy jsou jak v kvalitě poskytovaných služeb, tak i v tom, jakým způsobem se informace o zařízeních pro cestovní ruch dostávají do světa," uvedl Jankovský. Ministerstvo podle něj chystá projekty, které budou prezentovat české regiony pro širokou veřejnost a nejbližší okolí. "Z hlediska incomingové turistiky, která je z hlediska ekonomiky významná, máme rezervy," řekl Jankovský.

Vzorem je Rakousko, které kvalitně prezentuje nejen Vídeň a Alpy, ale všechny svoje regiony. Ministerstvo uvažuje i o redukci zastoupení České centrály cestovního ruchu CzechTourism. Podle Jankovského je jich ve světě příliš mnoho. "Z mého pohledu je daleko lepší soustředit se na incoming z okolních zemí, tak jak to dělá například Rakousko. Proto uvažujeme o určité redukci zastoupení, které má Czechtourism a chceme se soustředit na prezentaci regionů," uvedl Jankovský.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita