Vánoční nákupy na splátky, Tesco kreditní karta na běžné nákupy

26.11.2010 | , TESCO
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


25.11.2010 Češi na splátky nejraději nakupují LCD a plazmové televize, DVD přehrávače, foťáky a kamery. Pokud si toto, ale i další zboží v předvánočním období pořídí na splátky a úvěr řádně splatí, vrátí jim Tesco úroky zpět na Tesco kreditní kartu -

Průzkumy ukazují, že čeští zákazníci si na splátky kupují nejčastěji tzv. černou techniku, tedy LCD a plazmové televize, DVD přehrávače či rekordéry, foťáky a kamery. Stranou nezůstávají ani domácí spotřebiče, jako jsou ledničky, myčky nebo pračky. Třetí skupinou výrobků, kvůli nimž jsou lidé ochotni půjčit si peníze, je výpočetní technika a vše, co s ní souvisí. V poslední době však stále více roste i počet úvěrů na doplňky do domácnosti, nářadí a materiály, které se využívají při rekonstrukcích domů a bytů. „Pokud se lidé rozhodnou pořídit si v předvánočním období své dárky na splátky prostřednictvím Tesco kreditní karty, získají ke stávajícím výhodám ještě některé benefity navíc,“ říká Lucie Hadaričová, manažerka zodpovědná za Tesco Finanční služby.

Zákazníci, kteří nakoupí v průběhu listopadu a prosince zboží na splátky, získají po řádném zaplacení úvěru všechny úroky zpět na Tesco kreditní kartu. Nakupovat tak budou v podstatě bez navýšení. Tuto akci mohou zákazníci využít zhruba ve více než 70 obchodech Tesco po celé republice.

Tesco kreditní karta se těší stále větší oblibě a zákazníci ji běžně používají k pravidelným nákupům potravin a drogerie. „Od dubna, kdy je karta k dispozici, provedli naši zákazníci více než 27 tisíc transakcí za téměř 26 milionů korun. Z toho 84 % všech transakcí byly platby za zboží v obchodech a jen 16 % činily výběry z bankomatu,“ upozorňuje Lucie Hadaričová a doplňuje: „Už neplatí, že kartou se hradí pouze vyšší částky. Průměrná hodnota jedné platby v obchodech Tesco je 641 korun.“

Na kreditní kartě Tesco lidé oceňují, že s sebou nemusí nosit příliš vysokou hotovost. Platba kreditkou je pro ně pohodlná, rychlá a bezpečná. Kreditní karta jim ušetří i poplatky za výběry z bankomatu, bezhotovostní platba je totiž zadarmo a lidé tak do bankomatu vůbec nemusí. Díky bezúročnému období, které je jedno z nejdelších na trhu (až 51 dní), jsou půjčené peníze v současné době nejlepší cestou, jak řídit tok svých financí v průběhu měsíce a nezaplatit nic na úrocích.

Autor článku

Tiskovka