UNIQA pojišťovna získala ocenění Životní pojištění roku 2010

12.11.2010 | , UNIQA pojišťovna, a.s.
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


11.11.2010 V soutěži Banka roku 2010 pořádané společností Fincentrum získala UNIQA pojišťovna ocenění Životní pojištění roku 2010 pro svůj inovovaný produkt Rizikové životní pojištění s dividendou.

V devátém ročníku soutěže bylo do této kategorii nominováno celkem 21 pojišťoven se životními produkty. O vítězi rozhodovaly svým hlasováním dvě desítky porotců z řad členů odborného garanta Asociace finančních zprostředkovatelů a finančních poradců AFIZ.

„Vítězství si velmi vážíme, protože je dokladem toho, že umíme naslouchat potřebám klientů a velmi rychle reagovat na jejich poptávku. Je to krásná zpětná vazba pro naše zaměstnance, kteří se na vývoji produktu podíleli, ale i důležitý signál pro prodej a obchodní partnery. Všem, kteří se na tomto úspěchu podíleli, s radostí upřímně děkuji a gratuluji,“ komentoval včerejší ocenění předseda představenstva a generální ředitel Martin Žáček. „Je to pro nás zároveň závazek, abychom stejně pružně a rychle jednali i v budoucnu. Jsme si vědomi toho, že trh životního pojištění má v ČR velký potenciál, který je pro naši společnost určitě zajímavý.“

Rizikové životní pojištění s dividendou (RŽPD) navázalo na úspěšný produkt z roku 2008 a v nové „edici 2010“ bylo zařazeno do produktové nabídky UNIQA teprve v září letošního roku. Jeho zevrubná inovace na základě analýzy současných trendů přinesla rekordních 55 změn. Některé jsou převratné: rozšířil se okruh pojištěných závažných diagnóz na rekordních 34 (u dětí na 10), poprvé byla implementována právní ochrana rodiny. Rozbor úrazové statistiky přinesl českou premiéru v zavedení rozdílných sazeb pro muže a ženy.

RŽPD je aktuálně nejkomplexnější produkt k ochraně jednotlivce nebo rodiny s pružným nastavením podle životní situace a se stavebnicovou konstrukcí připojištění. Dividenda je do produktu zařazena jako forma odměny za příznivější škodní průběh pojištění. Investiční složka je zcela oddělena za účelem zprůhlednění nákladů, které jsou standardně publikovány ve formě ukazatelů management fee a TER. RŽPD je daňově optimalizováno.

Více informací o produktu RŽPD naleznete na našem webu:

http://www.uniqa.cz/uniqa_cz/cms/img/TZ%20r1009%20Rizikov%C3%A9%20s%20dividendou%202010_tcm31-354069.pdf
http://www.uniqa.cz/uniqa_cz/cms/privat/life/dividend/index.jsp

Autor článku

Tiskovka