Flexibilní pracovní doba pomáhá zaměstnancům i zaměstnavatelům

01.11.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Evropská Komise v úterý 26. října zveřejnila studii zabývající se pružným uspořádáním pracovní doby ve třiceti evropských zemích. Závěry studie ukazují na jasný prospěch z pružného uspořádání pracovní doby, jak pro zaměstnavatele, tak zaměstnance.

Komisařka EU Viviane Redingová, která má v kompetenci resort spravedlnosti, základních práv a občanství, v návaznosti na tuto studii upozornila, že pružná pracovní doba napomáhá lidem udržet si jejich práci. Dle ní je rovněž důležité zřízení nejrůznějších zařízení, která pečují o děti a další rodinné příslušníky, což by mělo vést ke zvýšení míry zaměstnanosti.

Důležitá je také rovnoprávnost žen a mužů na pracovišti. Hlavní závěry této zprávy jsou: v oblasti pružné pracovní doby stále existují značné rozdíly mezi členskými státy, rostoucí pružnost pracovní doby není vždy prospěšná pro rovnost žen a mužů, současný politický vývoj ukazuje, že pružnost pracovní doby je na programu politických jednání v několika zemích. Kompletní studii lze stáhnout zde.

Studie ukazuje, že v České Republice, není pružná pracovní doba tolik používaná jako v severských státech EU. Česká Republika využívá pružnou pracovní dobu především jako nástroj ke snížení nezaměstnanosti.

Zpráva převzata z CEBRE.

Autor článku

Firemni aktualita

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT