Enterprise Europe Network otevřela kontaktní místa v Číně a Jižní Koreji

14.10.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Síť na podporu malého a středního podnikání, Enterprise Europe Network (EEN) otevřela celkem 15 kontaktních míst na území Číny a Jižní Koreje. Síť by měla evropským MSP usnadnit přístup na tyto velice atraktivní trhy.

Vicepresident Evropské Komise Antonio Tajani zdůraznil, že evropské MSP řídí růst evropského hospodářství a vytvářejí pracovní místa. Je tedy důležité, aby se zvyšovala jejich konkurenceschopnost, a to i mimo území EU. Více jak 25% evropských MSP totiž v posledních 3 letech vyvezlo své zboží nebo služby do zemí mimo EU.

V rámci sítě Enterprise Europe Network tak bylo otevřeno celkem 10 partnerských kanceláří v Číně a 5 v Jižní Koreji. Činnost EEN byla zahájena v roce 2008 Evropskou Komisí a je klíčovou součástí programu pro konkurenceschopnost EU v rámci programu pro inovace usilujícího o podpoření konkurenceschopnosti evropských MSP.

Síť také poskytuje informace o právních předpisech EU a financování, nabízí rady, jak rozvinout inovační myšlenky a pomáhá firmám zvýšit jejich šance na úspěch při žádostech o financování ze strany EU. Do EEN se již zapojilo více jak 2 miliony evropských společností. Působí ve 47 zemích, včetně těch z EU, dále pak v USA, Rusku, Mexiku a kandidátských zemích.

Zpráva převzata z CEBRE.

Autor článku

Firemni aktualita  

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT