Pracovní portály zaznamenaly růst volných pracovních míst

11.10.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Pracovní portály i personální agentury hlásí v říjnu výrazný meziměsíční nárůst volných pracovních míst. Proti stejnému období loni činí jejich nárůst až několik desítek procent. Nabídek na pracovní místa přibývá hojně také pro absolventy a brigádníky. Vyplývá to z ankety ČTK mezi společnostmi zprostředkujícími práci.

Portály Jobs.cz a Prace.cz na začátku října zaznamenaly sedmiprocentní nárůst inzerovaných volných pozic na hlavní pracovní úvazek ve srovnání s předchozím měsícem. V porovnání s totožným obdobím v minulém roce se počet těchto nabídek zvýšil o 26 procent. Počet volných pozic na zkrácené úvazky se meziměsíčně zvýšil o devět procent.

Portály Jobs.cz a Prace.cz registrovaly oživení i z hlediska počtu nabízených pozic na brigády, což je dobrá zpráva zejména pro studenty, kteří se v září a říjnu navracejí do školních lavic a hledají přivýdělek. Na začátku října bylo na Jobs.cz a Prace.cz inzerováno 992 brigád, což představuje o 13 procent vyšší nabídku, než tomu bylo na konci prázdnin, upozornil Mysliveček.

Statistiky pracovních portálů na začátku října potvrdily trvalý zájem firem o pracovníky v oblasti prodej a obchod. Trvalá poptávka přetrvává po kvalitních akvizičních obchodnících, obchodních zástupcích, ale i po klasických prodejcích. Zajímavým jevem je prý rostoucí zájem firem o uchazeče ve strojírenství.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT