Nejlepší rekreační areály v roce 2010

13.09.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


V soutěži, která probíhala od 1.6. do 31.8., hlasovalo 6116 návštěvníků kempů a rekreačních středisek. Ti do ankety zaslali celkem 8520 hodnocení. Posuzováno bylo 496 kempů a 134 rekreačních středisek.

Projekt Kemp roku 2010, který pravidelně vyhlašuje společnost FTonline s.r.o. (člen Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR), zahrnoval v letošním roce dvě kategorie: V první se rekreační střediska a kempy utkaly o titul NEJLÉPE HODNOCENÝ REKREAČNÍ AREÁL. Ve druhé pak letos již pošesté bojovaly kempy o titul NEJOBLÍBENĚJŠÍ KEMP.

Rekreační střediska a kempy byly hodnoceny dle sedmi kritérií - prostředí kempu, personál, služby, sportovní zázemí a zábava, sociální zařízení, ceny a celkový dojem. V této kategorii byl následně zpracován žebříček 25 nejlépe hodnocených rekreačních areálů.

Souboj ve druhé kategorii, tedy o Nejoblíbenější kemp, nakonec v letošním ročníku ankety vyhrál Autocamp Sedmihorky. Stříbrnou a bronzovou příčku obsadily autokempy Kamencové jezero a Komorník Strmilov. Čtvrté, páté a šesté místo vybojovaly autokemp Merkur Pasohlávky, Autocamping Rozkoš a Autocamp OASA Staňkov. Na dalších místech se umístil Autocamping Výr, Camp Borný a ATC Vranovská pláž. Desítku nejúspěšnějších pak uzavřel Autokempink Strážnice.

Projekt Kemp roku, zahrnující hodnocení kempů i rekreačních středisek, je nejrozsáhlejším průzkumem zaměřeným na kvalitu ubytování v České a Slovenské republice. Stránky www.dokempu.cz a www.rekrecni-strediska.cz zaznamenaly v průběhu soutěže více než 780 500 návštěv. Hodnotilo se přímo i v rekreačních areálech. Stovkou rekreačních středisek a kempů, které se aktivně zapojily do soutěže, prošlo v průběhu soutěžních měsíců 400 000 hostů. Hlasování se zúčastnili také čtenáři portálů tyden.cz a kudyznudy.cz, posluchači Country rádia a uživatelé Google map. Partnery, kteří věnovali ceny pro hlasující veřejnost, byly Husky, Hannah, Humi Outdoor, hamaka.eu a tyčinky Corny.

Tým společnosti FTonline s.r.o. se již sedmým rokem věnuje internetové propagaci aktivit spojených s volným časem (především cestováním, ubytováním a sportovně rekreačními aktivitami v přírodě). Mimo jiné provozuje internetové stránky Golfova-hriste.cz, Dokempu.cz, Dopenzionu.cz, Dohotelu.cz, Rekreacni-strediska.cz a Katalog-ubytovani.cz s užitečnými tipy na ubytování pro golfisty, turisty, cyklisty, automobilisty, karavanisty, motorkáře, mladé páry, rodiny s dětmi i firemní zákazníky. Ubytování zde během roku hledá více než milion lidí. V posledních dvou letech se navíc začala věnovat vzdělávání provozovatelů v marketingu ubytování a také hodnocení kvality ubytovacích zařízení, na čemž s ní spolupracuje mj. 60.000 registrovaných návštěvníků jejích stránek, čtenáři řady časopisů i příslušné oborové asociace.

Kompletní výsledky, vč. úspěšných zařízení v jednotlivých krajích a dle hodnocených kritérií jsou k dispozici na adrese: http://www.dokempu.cz/kemp-roku-2010-vysledky/.  

Zpráva převzata ze Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR.

Autor článku

Firemni aktualita  

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT