Studentskefinance.cz: Studujte a podnikejte

03.09.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Kdy jindy začít studentský portál než v září, kdy středoškolákům začíná nový školní rok a vysokoškoláci se pomalu připravují na nový semestr. Studentskefinance.cz je novým portálem společnosti Finance media a.s.

Společnost Finance media a.s. nyní provozuje www.finance.cz, nejstarší portál zaměřený na finance, www.finance.sk, obdobu českých financí na Slovensku, prodejní portál povinného ručení www.prodej.finance.cz/pojisteni/povinne-ruceni a firmy.finance.cz, čtyři měsíce starý portál pro podniky a podnikatele.


Chcete během podnikání studovat?

Co může podnikatele a firmy na tomto portálu zajímat. Spousta podnikatelů chce vedle svého podnikání studovat, ať už se jedná o PhD nebo manažerské programy na různých soukromých vysokých školách. Na novém portálu najdete přehledný seznam vysokých škol s mnoha zajímavými informacemi. Například studijní programy a obory, školné, dny otevřených dveří, termíny podání přihlášky atp. Více se dozvíte v sekci Vysoké školy.


Průvodce studiem

Na stránkách vás seznámíme, jak podat přihlášku na VŠ, jak vypadají přijímací zkoušky a samotné studium, jak studium přerušit, případně ukončit. Pro ty z vás, kteří mají zájem o studium v zahraničí, je připravená samostatná abeceda o studiu v zahraničí. Dozvíte se zde, jaká úskalí jsou se studiem v zahraničí spojená a jak přesně postupovat, když chcete studovat na zahraniční škole. Více se dozvíte v sekci Průvodce studiem.


Daně a pojistné během studia

Kromě toho studium a podnikání má svá specifika, ať už jde o daňové dopady, pojistné na sociální a zdravotní pojištění atp. Studenti do 26 let vykonávají vedlejší samostatnou výdělečnou činnost a to ve vztahu k sociálnímu pojištění znamená, že mají nižší minimální základ, a ve vztahu ke zdravotnímu pojištění, že minimální základ vůbec nemusí dodržet. Pokud jde o daň z příjmů, mají nárok na slevu na dani. Tyto a další informace z této oblasti můžete najít na portálu student.finance.cz.

Dozvíte se také, jak se stát zaměstnancem. Od toho, jak strukturovat životopis,  jak hledat práci na internetu, jak se připravit na přijímací pohovor, až po to, jak uzavřít pracovní smlouvu. Více se o tomto tématu dozvíte v sekci Práce a daně.


Každý den nové zprávy

Studentskefinance.cz budou navíc přinášet každý den nové články a aktuality. Takže se dozvíte spoustu novinek ve světě studentů, budete mít k dispozici informace o nových produktech pro studenty ať už z řad středních a vysokých škol, pojišťoven a bank nebo organizací jako ISIC. Na stránkách najdete i kalendář událostí, kde najdete tipy na zajímavé akce třeba ve vaší škole.

Autor článku

Karel Pospíšilík