Škola smyku naučí řešit extrémní situace za volantem v klidu a s rozvahou

19.08.2010 | , Nehodová služba
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


19.8. 2010 Blíží se podzim a s ním i zhoršené počasí, déšť, mlhy a první mráz. To vše může ovlivnit stav silnic, a tím i naše chování za volantem. Při cestách autem se tak můžeme dostat do nestandardní situace a ohrozit svoji bezpečnost. Nejlepším způsobem, jak takový stav zvládnout, je připravit se na něj předem.

Ideální je vyzkoušet si chování auta na bezpečném místě a pod dohledem zkušeného instruktora, který nám vzniklou situaci pomůže bezproblémově zvládnout. Takovou možnost nabízí společnost Nehodová služba, jež rozšiřuje svoji nabídku služeb o Kurz bezpečné jízdy – Školy smyku. Kurzy pořádá ve spolupráci s renomovanou školicí firmou MAX CARS s.r.o.

„Záměrem Nehodové služby není pouze řešení dopravních nehod, ale i jejich prevence. Každý řidič se umí lépe vypořádat se situací na silnici a mnohdy i zabránit dopravní nehodě, pokud je na ni připraven. Cílem Kurzu bezpečné jízdy – Školy smyku je naučit řidiče předvídat a zvládat vůz ve ztížených klimatických podmínkách a v krizových situacích, se kterými se na silnicích v běžném provozu denně všichni setkáváme. MAX CARS patří mezi přední školitele v tomto oboru, a jsem proto velmi rád, že jsme se na společném projektu domluvili,“ objasňuje přednosti této spolupráce Karol Novák.

Kurz bezpečné jízdy – Škola smyku je rozdělen na dvě části, na teoretickou a praktickou. V teoretické části řidič získá informace z oblasti bezpečnosti jízdy, a to jak aktivní, tak pasivní. Rozumí se tím například jak správně používat bezpečnostní pásy, jak funguje airbag atd. Naučí se rovněž zvládat bezpečně jízdu ve městě i mimo ně anebo předvídat různé dopravní situace.

Praktická část je zaměřena na techniku a fyziku jízdy, kam patří zvládání smyku, správné držení volantu, brzdění, zatáčení apod. Řidiči realizují praktickou část ve vlastních vozech a učí se tak své auto lépe ovládat. Jízdy se konají buďto na pevném, nebo mobilním polygonu podle místa konání kurzu. S mobilním polygonem je možné pořádat kurzy po celé České republice. Cena základního jednodenního kurzu je 3480,- korun. Kurz trvá podle počtu účastníků cca 9 hodin, minimální počet je však 12 osob a maximálně 20 osob. Klienti Nehodové služby navíc získají zdarma při absolvování kurzu jako dárek také kartu Premium v ceně 1200,- korun, která umožňuje svému majiteli v případě zapříčinění dopravní nehody čerpání nadstandardních služeb, například zapůjčení vozidla vyšší třídy Škoda Octavia s klimatizací na 4 dny zdarma a následně s 50 % slevou.

Autor článku

Tiskovka  

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT