Dotace na revitalizace brownfields

10.08.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Až 366 milionů korun mohou získat podnikatelé a samosprávy z Olomouckého a Zlínského kraje na revitalizaci zanedbaných a nevyužívaných průmyslových objektů, takzvaných brownfields.

Prostředky pocházejí z evropského Regionálního operačního programu Střední Morava. O vypsání výzvy na čerpání dotací rozhodl výbor regionální rady středomoravského regionu a žádosti byly zjednodušeny.

"Oproti minulé výzvě na podporu podnikání žadatelé z řad podnikatelů v tuto chvíli předloží koncept řešení problémového území a až posléze budou vyzváni k dopracování konceptu a následně ke zpracování konkrétního projektu. Nově se na řešeném území mohou podílet i obce," uvedla mluvčí regionální rady Renata Škrobálková.

Od začátku srpna do začátku října

Zájemci o dotace na využití brownfields budou moci předkládat své žádosti pracovníkům úřadu regionální rady od 9. srpna do 7. října. Na zpracování projektů budou mít žadatelé čas do 8. listopadu.

Regionální rada schválila od roku 2007 v Olomouckém a Zlínském kraji už 532 projektů s dotacemi v celkové výši 9,7 miliardy korun. Celkem je pro oba kraje do roku 2013 vyčleněno kolem 17 miliard korun.

Zpráva převzata z www.parlamentnilisty.cz.

Autor článku

Firemni aktualita  

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT