Dotace na zvyšování kvalifikace zaměstnanců

29.07.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


K dispozici jsou dvě výzvy - jedna v oblasti podpory 1.2 – Zvýšení adaptability zaměstnanců restrukturalizovaných podniků a jedna v oblasti podpory 1.2 – Zvýšení adaptability zaměstnanců restrukturalizovaných podniků.

Průběžná výzva č. 60 v oblasti podpory 1.2 - Zvýšení adaptability zaměstnanců restrukturalizovaných podniků

Hlavním cílem podpory je prostřednictvím zvýšení kvalifikační úrovně, profesních dovedností a znalostí zaměstnanců a zaměstnavatelů přispět ke zvýšení konkurenceschopnosti podnikatelských subjektů ve vybraných CZ - NACE.

Podporované aktivity

  • další profesní vzdělávání zaměstnanců podporované zaměstnavateli
    • odborné vzdělávání zaměstnanců zaměřené na prohloubení, rozšíření, zvýšení, obnovení nebo udržení kvalifikace
    • získávání klíčových dovedností zvyšujících udržitelnost zaměstnání v podniku žadatele
  • aplikování všech forem vzdělávání zaměstnanců dle specifických potřeb zaměstnavatelů s důrazem na přípravu na konkrétní práci/pracovní pozici
  • tvorba podnikových vzdělávacích programů pro zaměstnance
  • příprava podnikových lektorů

Výzva je určena pro podnikatelské subjekty vymezené zákonem č. 513/1992 Sb., Obchodní zákoník, ve znění pozdějších předpisů (§ 2 odst. 2 písm. a)4, b)5, c)6 – mimo sdružení, klastry, asociace apod.) působících ve vybraných CZ - NACE. Sídlo žadatele může být kdekoliv na území ČR, včetně Prahy. Podpora může být čerpána pouze za předpokladu, že cílová skupina projektu (podporovaných aktivit) a jeho dopad bude umístěn v ČR mimo území hlavního města Prahy (mimopražské pobočky).

Více na www.esfcr.cz/vyzva-k-predkladani-grantovych-projektu-op-lzz-1-

Průběžná výzva č. 36 v oblasti podpory 1.2 - Zvýšení adaptability zaměstnanců restrukturalizovaných podniků

Globálním cílem oblasti podpory 1.2 je zvýšení adaptability zaměstnanců ohrožených nezaměstnaností a zaměstnavatelů restrukturalizovaných podniků. Specifické cíle jsou zabezpečení požadované kvalifikační struktury zaměstnanců v restrukturalizovaných organizacích pro jejich pracovní mobilitu jak ve vlastní organizaci, tak pro trh práce; zvýšená péče zaměstnancům, kteří se z věkových a zdravotních důvodů obtížněji uplatňují na trhu práce; nové pracovní uplatnění a příprava na nová pracovní místa, včetně poradenství, rekvalifikace a odborné praxe.

Více na www.esfcr.cz/prubezna-vyzva-c-36.

Autor článku

Firemni aktualita  

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT