Czech POINT – nové formuláře pro matriky, soudy, ohlašovny

16.07.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Od 1.7 2010 v souvislosti s novelou zákona č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a z něj vyplývajících změn bylo spuštěno v systému Czech POINT 33 nových formulářů pro matriky, ohlašovny a soudy. Formuláře slouží pro přímé hlášení matričních událostí , změn trvalého pobytu a rozhodnutí soudu do Informačního systému evidence obyvatel . Celá agenda matrik, ohlašoven a soudů rozšířila rozhraní CzechPOINT@office, které slouží výhradně úředníkům. V tomto rozhraní mohou získávat úředníci výpisy z Rejstříku trestů pro vnitřní potřeby nebo provádět autorizovanou konverzi z moci úřední.

Napojením systému Czech POINT na Informační systém evidence obyvatel potvrzuje systém Czech POINT svoji jednoduchost a efektivnost nejen při přiblížení úřadu blíž občanům, ale i svoji snadnou využitelnost pro samotné úřady a ulehčení práce mnoha úředníkům.

Občané v současné době mohou využívat stávající služby Czech POINTu již na 6090 kontaktních míst z toho na 4647 úřadech po celé České republice a v zahraničí. Mají možnost nejen získat výpisy z informačních systémů veřejné správy, ale také nechat si provést autorizovanou konverzi dokumentu nebo měnit nastavení u své datové schránky.

Zpráva převzata z www.czechpoint.cz.

Autor článku

Firemni aktualita