Nejvstřícnější bankou v ČR je podle ankety GE Money Bank

08.07.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Nejvstřícnější bankou, která působí na českém trhu, je GE Money Bank. Druhá je Poštovní spořitelna a třetí Česká spořitelna. Vyplývá to z výsledků projektu OVB Vstřícná banka za druhé čtvrtletí letošního roku. V prvním čtvrtletí zvítězila Raiffeisenbank před mBank a Komerční bankou. Nejnižší hodnocení obdržela mezi 11 největšími bankovními domy stejně jako minule tuzemská Citibank.

Hodnocení OVB Vstřícná banka sestává ze tří složek. Produkty a služby bank posuzuje osmičlenná porota složená z finančních odborníků, kteří nejsou zaměstnanci ani spolupracovníky žádné z hodnocených institucí. Bankovní poplatky vyhodnocuje server bankovnipoplatky.com, celkovou image bank hodnotí návštěvníci webu vstricnabanka.cz.

Z maximálně možného hodnocení ve výši 100 procent získala GE Money Bank 66,09 procenta, Poštovní spořitelna 65,71 procenta a Česká spořitelna 64,71 procenta. Minule první Raifffeisenbank obsadila pátou příčku s 64,3 procenta, poslední Citibank obdržela rating 47,09 procenta.

U odborné poroty, jejíž váha na celkovém výsledku dosahuje 58,3 procenta, nejlépe dopadla Česká spořitelna následovaná Komerční bankou a GE Money Bank. Server bankovnipoplatky.com disponuje při hodnocení vahou 25 procent, zbylých 16,7 procenta připadá na hlasování veřejnosti.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita