ČSOB Leasing představuje novou pobočku zaměřenou na korporátní financování

15.06.2010 | , ČSOB Leasing
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


15.6. 2010 Společnost ČSOB Leasing založila k 1. lednu tohoto roku novou pobočku specializovanou na řešení financování v rámci velkých obchodů. Pobočka korporátního financování je zaměřena zejména na segment financování složitějších technologií s vyšší hodnotou, a to zejména v oblasti strojů a zařízení. Tým velmi zkušených obchodníků nabízí svým zákazníkům v současnosti komplexní a individuální obsluhu. Pobočka rovněž úzce spolupracuje s ČSOB i KBC.

Cílem vytvoření nové pobočky je zajistit si pozici v korporátním sektoru, což jsou firmy - právnické osoby s obratem nad 300 mil. Kč ročně, které pořizují investice velkého rozsahu. Jak říká Daniel Hornof, ředitel pobočky korporátního financování: „Tyto firmy jsou na tom s bonitou velmi dobře, nicméně řešení jejich obchodních případů je specificky náročné na obsluhu a vyžaduje individuální přístup. U těchto firem se jen těžko uplatňují plošné produkty a akce. Namísto produktů jim tedy chceme vždy nabídnout konkrétní řešení.“

Strategie pobočky Korporátní financování je založena nejen na získávání nových zákazníků, ale především na dlouhodobé péči o zákazníky mateřské banky ČSOB. Každý obchodník se stará o svěřené portfolio korporátních zákazníků banky, s nimiž řeší veškeré jejich potřeby týkající se jak nových investic, tak i stávajících smluv. Naším cílem je tedy monitorovat dění u zákazníka, ihned zareagovat na jeho aktuální potřeby v oblasti investičního financování a získat tak náskok před konkurencí. Výhodou zacílení na korporátní zákazníky banky je podle Daniela Hornofa fakt, „že jsou tito zákazníci známí alespoň v jedné společnosti skupiny ČSOB. Tyto společnosti jsou již určitým způsobem prověřeny a je zde navázán dlouhodobý vztah. My chceme v tomto rámci vytvořit synergický efekt tak, abychom byli schopni nabídnout více produktů skupiny ČSOB, resp. doplnit naše leasingové produkty."

V rámci obchodních aktivit nové pobočky nabízíme všechny produkty, tj. finanční leasing, zákaznický úvěr i full service leasing. „Pracujeme ale na principu „keyaccount", tedy osobní obsluhy, ne na principu prodeje standardizovaných produktů. To je hlavní rozdíl oproti práci našich regionálních poboček,“ vysvětluje Daniel Hornof. Součástí balíčku je samozřejmě i plošné pojištění majetku. Pobočka Korporátní financování využívá služeb naší dceřiné společnosti ČSOB Leasing pojišťovací makléř a vzhledem k rozsahu pojistného portfolia nabízí zajímavé sazby právě v oblasti pojištění strojů, zařízení a technologií. V nabídce jsou také makléřské služby, které mohou zahrnovat i přehodnocení pojistného portfolia zákazníka a dodání zajímavější pojistné nabídky i mimo pojištění související s financováním od ČSOB Leasing.

Autor článku

Tiskovka