Ženám patří čtyři procenta českých firem

11.06.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Celkem 15.000 firem v České republice vlastní ženy. Jsou to čtyři procenta z celkového počtu firem. V porovnání s průměrem jde o menší firmy do 20 zaměstnanců a s obratem do deseti milionů korun. U příležitosti vyhlášení třetího ročníku soutěže Ocenění českých podnikatelek to dnes oznámila společnost CCB-Czech Credit Bureau, uvádí zpráva ČTK.

Nejčastěji, téměř ze 40 procent, podniky vlastněné stoprocentně ženami podnikají v obchodu. Pětina se jich věnuje službám určeným pro podniky a okolo 12 procent pronájmům strojů a zařízení. Často podnikají také ve službách pro obyvatele, dopravě, cestovním ruchu a opravě motorových vozidel, pohostinství, dřevozpracujícím a polygrafickém či textilním, oděvním a kožedělném průmyslu.

Včera bylo také vyhlášeno třetí kolo soutěže Ocenění českých podnikatelek. Jejím účastníkem může být žena, která je stoprocentní majitelkou společnosti s více než deseti zaměstnanci, založené před rokem 2006. Do soutěže může být buď nominována na základě finanční analýzy o jejím podniku provedené společností CCB-Czech Credit Bureau, nebo se může sama přihlásit. Do nejužšího finále prošlo letos 123 finalistek. Soutěžit budou o ocenění v oblasti malých a středních podniků, kategorii Cena GE Money Bank - výjimečná podnikatelka a výjimečný růst firmy.

Vyhlášení výsledků bude na konci roku. V loňském ročníku zvítězily Jana Erbová ze společnosti AC-T servis, Marta Slánská ze společnosti MAXIMA REALITY a Helena Mikulínová ze společnosti Callis Inter. Ocenění Výjimečná podnikatelka získala Ilona Kejklíčková a její Soukromá klinika LOGO. tisknout článek

Informace převzata ze stránek HK ČR.

Autor článku

Firemni aktualita  

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT