Výrobce elektrické energie Energy 21 oznamuje schválení vstupu mid europa partners do společnosti

08.06.2010 | , Energy 21
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


7.6. 2010 Energy 21 dokončila vstup investičního fondu Mid Europa Partners (MEP) do společnosti poté, co transakci schválil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Energy 21 je v současné době největší výrobce elektrické energie ze solárních zdrojů v České republice.

Akcionáři Energy 21 jsou v tomto roce připraveni investovat do dalšího rozvoje společnosti až 50 000 000 eur (cca. 1,30 mld. Kč). Energy 21 momentálně vede pokročilá jednání se syndikátem mezinárodních bank složeným z Erste Group Bank a BNP Paribas Fortis o poskytnutí úvěru ve výši 70 000 000 eur (cca. 1,80 mld. Kč) a současně jedná s lokálními bankami o poskytnutí dalšího seniorního financování pro připravované projekty.

„Velmi si ceníme aktivního přístupu zúčastněných bank. Jejich zájem financovat rozvoj Energy 21 dokládá vedoucí pozici naší skupiny na českém trhu a potvrzuje její rozvojové plány,“ uvedl Daniel Kunz, generální ředitel Energy 21. Skupina Energy 21 se nyní ještě více zaměří na akvizice projektů solárních elektráren, které nemají zajištěné dostatečné finanční zdroje na výstavbu.

„Dokončení akvizice schválením ze strany ÚOHS a zajištěné financování umožňuje skupině Energy 21 zcela se soustředit na splnění nastavených cílů pro rok 2010 a rozvoj dalších projektů v regionu střední a východní Evropy,“ dodává Libor Matura, partner NATLAND Group, pověřený stavajícími akcionáři jednáním o vstupu MEP do Energy 21.

Thierry Baudon, partner Mid Europa Partners, již dříve uvedl: "Naše skupina přijala strategické rozhodnutí rozšířit portfolio našeho zájmu o oblast obnovitelných zdrojů. Investici do společnosti Energy 21 vnímáme jako základ pro další regionální expanzi v oblasti s podstatným růstovým potenciálem". Pro MEP je to již pátá investice v České republice. Prostřednictvím společnosti Falcon ovládá České Radiokomunikace a menšinový podíl v T-Mobilu. Dříve také investovala do mobilního operátora Oskar (dnes Vodafone) nebo do kabelové sítě Karneval (dnes součást UPC).

Autor článku

Tiskovka  

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT