Prezident Václav Klaus pověřil Petra Nečase sestavení vlády

05.06.2010 | , ODS
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


4.6. 2010 Prezident republiky Václav Klaus dnes dopoledne pověřil sestavením nové vlády lídra ODS Petra Nečase. Za dva týdny má místopředseda ODS informovat pana prezidenta o stavu vyjednávání mezi ODS, TOP 09 a VV.

"Já si tohoto pověření velmi vážím a samozřejmě budeme pracovat velmi intenzivně na tom, aby Česká republika spěla k většinové vládě, tato země to potřebuje. Musíme řešit problém s rozpočtem již na tento rok, který může mít ještě větší schodek, než se předpokládalo. Potřebujeme akceschopnou vládu, která bude bojovat se zadlužováním," řekl lídr ODS Petr Nečas.

Místopředseda ODS s panem prezidentem dnes krátce mluvil o záležitostech, které se týkají aktuální situace na české politické scéně a v Občanské demokratické straně. Podle Petra Nečase to byl spíše rozhovor, který byl přátelského charakteru než ryze politického.

"Za čtrnáct dní mám pana prezidenta informovat o tom, jak běží další jednání. Není tím řečeno, že do té doby musí vzniknout vláda, je to termín, kdy se sejdeme a já ho budu informovat o probíhajících jednáních a o dílčích výsledcích, kterých bylo při jednáních dosaženo," dodal lídr občanských demokratů.

Autor článku

Tiskovka