Apple prodal již dva miliony iPadů

01.06.2010 | , Limerik
FIRMY


Přístroj s dotekovým displejem, který má vyplnit mezeru mezi laptopy a chytrými telefony, se začal prodávat v USA před dvěma měsíci.

Americká technologická firma Apple prodala již dva miliony tabletů iPad. Přístroj s dotekovým displejem, který má vyplnit mezeru mezi laptopy a chytrými telefony, začala prodávat ve Spojených státech před téměř dvěma měsíci. K dosažení dvoumilionové hranice přispělo i páteční spuštění prodeje iPadů na devíti trzích mimo USA, dodala firma v dnešní zprávě.

Společnost ale ve zprávě neuvedla, jak si odbyt iPadů vedl geograficky. Dříve však oznámila, že během prvního měsíce od začátku prodeje našel majitele první milion těchto přístrojů. Na trh šly v USA 3. dubna a hranici jednoho milionu kusů překonaly rychleji než mobil iPhone.

Fandové Apple zaplavili v pátek její prodejny v devíti dalších zemích. Přístroje iPad se tak od pátku prodávají i v Austrálii, Británii, Francii, Itálii, Japonsku, Kanadě, Německu, Španělsku a Švýcarsku.

Apple odložila vstup iPadů na zahraniční trhy zhruba o měsíc, protože měla potíže pokrýt poptávku po nových přístrojích. iPady obecně slouží k prohlížení internetu a videa, hraní her a ke čtení elektronických knih a magazínů.

Autor článku

 

Články ze sekce: FIRMY