Věřitelé přijali reorganizační plán Kordárny

30.03.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Největší a nejsložitější insolvenční řízení v ČR úspěšně finišuje.

Největší a nejsložitější insolvenční řízení v ČR úspěšně finišuje. Nový majitel Cefeus Capital ze skupiny JET Investment je na cestě k převzetí provozu Kordárny.

Věřitelé předního evropského výrobce tkanin pro gumárenský průmysl Kordárna dnes na svém jednání u Krajského soudu v Brně přijali reorganizační plán vypracovaný managementem společnosti. „ Znamená to, že po nabytí účinnosti plánu převezme nová společnost Kordárna Plus a.s. zejména výrobní aktiva společnosti Kordárna, a.s. Sto procent akcií společnosti Kordárna Plus a.s. koupí vítěz nedávného výběrového řízení tuzemská investiční společnost Cefeus Capital, a.s. To by se mělo stát nejpozději během měsíce po nabytí účinnosti reorganizačního plánu,“ komentoval úspěšný průběh insolvence generální ředitel společnosti Kordárna Radim Valas. K ukončení reorganizace by pak mělo dojít do konce roku 2010.

Reorganizační plán počítá s tím, že finanční prostředky k úhradě pohledávek věřitelů budou získány prodejem všech akcií nově založené společnosti Kordárna Plus a prodejem ostatních aktiv, jakými jsou např. podíl v polské dceřiné společnosti Bonitex, s.a. nebo bytový fond. Management společnosti odhaduje, že hodnota takto získaných prostředků přesáhne 820 milionů Kč.

„Věřitelé budou uspokojeni ve větší míře, než kdyby společnost skončila v konkursu. Nesmírně důležité ale je, že i přes dopad hospodářské krize firma díky provedení četných restrukturalizačních opatření v rámci reorganizace zachovala provoz. Plnila veškeré závazky vůči obchodním partnerům a udržela zaměstnanost v regionu s omezenými pracovními příležitostmi,“ uvedl Petr Smutný, partner poradenské společnosti PricewaterhouseCoopers (PwC). Ta spolu s krizovým managementem vedla restrukturalizaci společnosti a podílela se i na vypracování reorganizačního plánu.

Díky reorganizačnímu procesu věřitelé získají téměř dvojnásobné uspokojení než kolik by zřejmě obdrželi v konkursu, což vyplývá ze znaleckého posudku.

Autor článku

Firemni aktualita

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT