Supermarkety Billa loni zdvojnásobily tržby na 17,4 mld. Kč

27.11.2009 | , Limerik
FIRMY


Výrazně vyšší tržby souvisejí zejména s převzetím obchodů Delvita a Plus, díky kterému se loni počet supermarketů Billa zvýšil na 173.

Společnost Billa, která v ČR provozuje síť stejnojmenných supermarketů, loni zdvojnásobila tržby na rekordních 17,4 miliardy korun. Výrazně vyšší tržby souvisejí zejména s převzetím obchodů Delvita a Plus, díky kterému se loni počet supermarketů Billa zvýšil na 173 z 83 na konci roku 2007. Billa loni zvýšila i svůj čistý zisk, a to na 115,6 milionu korun z 86,5 milionu o rok dříve.

Vedení společnosti Billa ve výroční zprávě za rok 2008 uvedlo, že letos a příští rok tento obchodní řetězec hodlá v Česku otevřít celkem deset nových supermarketů.

Supermarkety Billa patří společně s diskontními prodejnami Penny Market do německé obchodní skupiny REWE Group. Na loňském žebříčku největších tuzemských obchodníků připadlo REWE Group s odhadovanými tržbami 38,5 miliardy korun páté místo. Skupina REWE se podle jejího vedení hodlá díky převzetí supermarketů Delvita a diskontů Plus vyšvihnout na druhou pozici.

Autor článku

Články ze sekce: FIRMY