Peking 2008: Jak zůstat v obraze

06.08.2008 | , Finance.cz
FIRMY


Přesto, že ambice na největší počet medailí má pořadatelská země - Čína, žhavé železo bude kout i česká olympijská výprava. Naděje jsou vysoké, hovoří se až o 10 medailích. Bude tedy zážitkem sledovat, zda tento počet obhájíme, překonáme, nebo nezvládneme.

Téma tohoto týdne: Olympiáda

Do zahájení olympiády zbývají 2 dny. Další 2 týdny budou nejvyhledávanějšími zprávami výsledky z pekingských klání. Olympiáda bude probírána od A do Z na všech informačních platformách.

Přesto, že ambice na největší počet medailí má pořadatelská země - Čína, žhavé železo bude kout i česká olympijská výprava. Naděje jsou vysoké, hovoří se až o 10 medailích. Bude tedy zážitkem sledovat, zda tento počet obhájíme, překonáme, nebo nezvládneme.

Zlaté medaile jsou nejčastěji prorokovány Štěpánce Hilgertové (vodní slalom) a Barboře Špotákové (atletika, hod oštěpem). Mezi stříbrné a bronzové adepty pak patří Ondřej Synek (veslování, skif), Jaroslav Volf, Ondřej Štěpánek (vodní slalom), Roman Šebrle (atletika, desetiboj), David Svoboda (moderní pětiboj), Marek Švec (zápas) či Kateřina Emmons-Kůrková (střelba).


Olympiáda na České televizi


Sportovní televizní fanoušci si budou moci užívat přenosů z olympijských her dosytosti. Česká televize pro ně připravuje dosud nevídanou přenosovou nabídku: nonstop vysílání her na dvou televizních kanálech. Televizní divákům se dostane od časné noci 9. srpna nepřetržitého olympijského vysílání na programech ČT2 a ČT4 Sport. Zpravodajství bude přímo z Pekingu zajišťovat 28 pracovníků televize, z toho osmnáct reportérů. Tradičně bude připraveno i olympijské studio v Praze.

Vysílání začne už 6. srpna prvními zápasy fotbalových turnajů, nepřetržité vysílání zahájíme osmého srpna ve 14 hodin přímým přenosem ze slavnostního zahájení. Česká televize rozdělila program na své dva kanály takto: "Na ČT2 bude olympijské studio a vysílat zde budeme převážně medailové disciplíny," vysvětlil Robert Záruba, který bude jedním z průvodců olympijského studia. Na ČT4 Sport budeme vysílat olympijské speciály a převážně postupové disciplíny. Přímo na olympiádě bude použito více jak šedesát druhý typů kamer pro snímání sportovních výkonů. Všechny přenosy budou také vysílány v širokoúhlém formátu 16:9.


Olympiáda na internetu


Kvůli LOH 2008 bylo založeno mnoho speciálních webových příloh a samozřejmě existují i oficiální stránky. Ani Finance.cz nezůstaly stranou a týden před vypuknutím samotných her spustily přílohu Olympiáda 2008. Bohatý servis nabídne dále Česká televize na svých speciálních internetových stránkách. Ze stránek věnujících se výhradně olympiádě doporučujeme:

 

peking20086454.jpgLetní olympijské hry 2008 v Pekingu se nezadržitelně blíží. V naší pravidelné rubrice finančních tipů a triků jsme pro vás připravili serii článků, které vám LOH 2008 představí. Podíváme se na přínosy pro pořadatelskou zemi, kde hledat výsledky a zpravodajství o hrách, či co je součástí oficiálního zahájení a zakončení her. Nebudou chybět ani informace o sázkách. 

Autor článku

Tomáš Skolek  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FIRMY