Benefity pro dietáře

28.02.2008 | , Finance.cz
FIRMY


Zatímco zástupy zaměstnanců lamentují nad nadcházejícím zrušením stravenek, existují i tací, které to nechává ledově klidné. Jídlo si nosí z domu pečlivě připravené v boxech a netrpělivě vyčkávají na další permanentky do posilovny.

Téma týdne: Zaměstnanecké benefity

Notoricky známý zaměstnanecký benefit – stravenky, není zdaleka jedinou nepeněžní výhodou, kterou vás zaměstnavatel může motivovat k loajalitě a pracovnímu nadšení. V některých firmách se stává standardem odměňovat zaměstnance i příspěvky na sport, zdraví, kulturu, rekreaci, či ubytování a dopravu. 


Příspěvky na sport a zdraví


Ptáte se, co se pod těmito pojmy skrývá? V současnosti jsou rozšířené hlavně permanentky do posiloven, bazénů a různých sportovních klubů. Je v zájmu zaměstnavatele, aby permanentky nebyly přenosné i pro rodinné příslušníky. V opačném, případě by se snižoval očekávaný efekt - pracovníci často chodící do posilovny, bazénu nebo mající více času na odpočinek, by měli být zdravější. Firma by tak měla méně doplácet na jejich absenci. Zdravotním benefitem z trochu jiného soudku může být třeba úhrada očkování proti chřipce. Od 1. ledna 2008 jsou příspěvky na sport pro zaměstnavatele nedaňovým nákladem a pro zaměstnance osvobozeným příjmem.


Obliba benefitů se u zaměstnanců a zaměstnavatelů občas liší
Nejoblíbenější zaměstnaneckou a zároveň nejvíce zaměstnavateli poskytovanou výhodou byly odjakživa stravenky. Příspěvky na sport, kulturu a rekreaci poskytuje podle průzkumu ING až 78 % velkých českých firem. Což je řadí mezi 4. nejčastěji umožňovaný benefit. Mezi samotnými zaměstnanci, však jmenovitě příspěvky na kulturu patří mezi nejméně oblíbené.


Příspěvky na kulturu a rekreaci


Přes fakt, že přispívání na kulturu, je zaměstnanci méně oblíbené, než většina jiných benefitů, lze ho považovat za projev jakési prestiže. Společnost, která umožňuje svým pracovníkům bezplatnou návštěvu divadla, tak nenásilně kultivuje jejich rozhled a všeobecné vzdělání. Dostat jako prémii dárkový kupon od některé cestovní kanceláře a moci si sám vybrat lokalitu přispívá bez pochyby také k šíření dobrého jména firmy… Kromě toho, ani v případě příspěvků na kulturu a rekreaci neplatí zaměstnanec daň z příjmů ani odvody na sociální a zdravotní pojištění. Zaměstnavatel si však v tomto případě rovněž nemůže odečíst náklady z daní. V případě poskytnutí rekreace (včetně zájezdů), je u zaměstnance z hodnoty nepeněžního plnění od daně osvobozena v úhrnu nejvýše částka 20 tisíc korun za kalendářní rok. U zaměstnavatele se jedná o daňový náklad pouze v případě překročení částky 20 tisíc korun a zdanění u zaměstnance.


Příspěvek na ubytování a dopravu


Zaměstnanecké výhody jsou zvláště v současné době, kdy firmy začínají pociťovat nedostatek zaměstnanců, klíčové pro získání a udržení schopných zaměstnanců. Bylo by smutné, pokud by třeba za odchodem inovativního pracovníka stála „pouze“ absence přijatelného ubytování. Od ledna 2008 došlo k významné úpravě, kdy z původních daňově uznatelných 3500 Kč za měsíc, je nově možno přechodné ubytování zaměstnanců daňově uznávat v neomezené výši.  Podmínkou je, že ubytování je poskytováno v souvislosti s výkonem zaměstnání a v nepeněžní formě (firma tedy platí náklady přímo pronajímateli, ne svému pracovníkovi).

 

Odměnou za práci není jen mzda, řada firem volí cestu zaměstnaneckých benefitů. Právě ony jsou tento týden tématem naší pravidelné rubriky finančních tipů a triků. Postupně se podíváme na stravenky, penzijní připojištění a životní pojištění, rekreaci, kulturu a sport a nezapomeneme ani na vzdělání zaměstnanců.

Autor článku

Tomáš Skolek


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FIRMY