Místo papírových stravenek a poukázek roste obliba platebních stravenkových a volnočasových karet Ticket Restaurant® a Ticket Benefits®

03.04.2017 | , Edenred
FIREMNI FINANCE


Již více než 50 tisíc zaměstnanců v česku používá místo papírových stravenek platební stravenkovou kartu Ticket Restaurant®. Její držitelé nemusejí řešit, zda a kolik podnik vrací na stravenky. Jedním pohybem zaplatí celkem ve 12 tisících restaurací po celém Česku. A téměř jen elektronicky už letos podle odhadů expertů budou firmy vyplácet zaměstnancům volnočasové benefity.

Nezaměstnanost v Česku je nejnižší v historii a firmám nezbývá, než se o zaměstnance rvát všemi možnými prostředky. Benefity jako poukázky na lázně, sport, wellness či zdravotní péči ale opouštějí papír. I to, že místo svazku papírků u sebe zaměstnanci mohou nosit bezpečnou platební kartu, se kterou zaplatí pouhým přiložením, se totiž dá chápat také jako jeden z benefitů. „Experti odhadují, že v roce 2017 bude až 75 % všech plateb za volnočasové benefity prováděno v digitální podobě. Celkově v oblasti volnočasových benefitů společnost Edenred zaznamenala v roce 2016 výrazný meziroční nárůst zájmu,“ konstatoval tiskový mluvčí společnosti Marek Pražák. Volnočasové benefity Ticket Benefits® od společnosti Edenred využívá téměř 3 000 firem. Průměrná výše jedné útraty je 200 Kč a zaměstnanci průměrně čerpají zaměstnanecké benefity dvakrát měsíčně.

Mohutně roste i obliba stravenkových platebních karet Ticket Restaurant®. Používá je více než 50 tisíc zaměstnanců. Po celém Česku s nimi mohou zaplatit ve 12 tisících podniků. Placení probíhá jediným přiložením karty k platebnímu terminálu, stejně jako u jakékoliv jiné platební karty Mastercard. Odpadá starost s vracením peněz na stravenky. Zároveň jednoduchá mobilní aplikace umožňuje lidem mít přehled o transakcích a zůstatku na kartě. „Už teď víme, že o toto pokročilé řešení projevily zájem další firmy a instituce, které zaměstnávají celkem 200 tisíc pracovníků po celé ČR,“ dodal Pražák. Průměrná částka, kterou měli zaměstnanci se stravenkovou kartou Ticket Restaurant® k dispozici na jeden den, činila v loňském roce 85 Kč. A miliony transakcí nabízejí zajímavé statistiky. Dá se z nich odvodit například průměrná cena oběda v Česku – například vloni v prosinci to bylo téměř 108 korun.

Výhodné je toto karetní řešení i pro restaurace. Hlavní výhodou je rychlost proplácení. Restaurace mají finanční prostředky z plateb stravenkovou kartou Ticket Restaurant® na svém účtu již do druhého dne, stejně tak neztrácejí čas s vyplňováním výčetek a zasíláním stravenek k proplácení. Díky bezkontaktní platbě se urychlí i vlastní placení v době polední špičky.

Na trhu již existuje více elektronických řešení, ale pouze Edenred nabízí standardní platební karty s garancemi společnosti Mastercard.

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE