Výrobce průmyslových dveří Frigomont ztrojnásobil objem produkce

28.02.2017 | , Frigomont
FIREMNI FINANCE


Dačický výrobce průmyslových dveří Frigomont ztrojnásobil oproti loňsku výrobní kapacity. Měsíčně nyní zvládne vyrobit až sto dveří. Kromě většího objemu jsou díky novým technologiím výsledné produkty výrazně vyšší kvality než dříve.

„V posledních dvou letech byl objem výroby 30 až 35 dveří měsíčně a jednalo se v podstatě o ruční výrobu. Zavedením a spuštěním nové technologie je aktuální stav produkce zhruba 100 vyrobených dveří za měsíc. Mluvíme tedy o trojnásobném objemu výroby, přičemž se současně výrazně zvýšila kvalita produktů,“ uvedl provozní ředitel společnosti Frigomont Arnošt Čáp.

S větší kapacitou výroby je Frigomont optimističtější i co se týče zakázek pro letošní rok. Jak totiž provozní ředitel Čáp uvedl, na loňská čísla prodejů průmyslových dveří by se společnost mohla dostat už v první polovině letošního roku.

Zrychlení výroby a vyšší kvality produktů dosáhla dačická firma díky vysokým investicím z minulých dvou let. Díky dostavbě haly za dvacet sedm milionů korun má Frigomont nyní výrazně větší a modernější výrobní prostory. Vedle toho vložila společnost dalších 20 milionů korun do technologického vybavení, díky čemuž je výroba v současné době mnohem flexibilnější.

„Jednou z nových technologií je řezání CNC laserem. Oproti jiným metodám je rychlejší a snižuje cenu výroby o 25 procent vůči konkurenci. Rovněž jsme zakoupili vypěňovací lis, který zvyšuje variabilitu ve výrobě dveří. Nejsme tak omezeni velikostí prefabrikovaných panelů, ale můžeme vyrobit dveře přesně dle požadavků zákazníka,“ sdělil Čáp.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE