Týdeník Euro pořádá HR konferenci s názvem Kdo bude pracovat? zaměřenou na největší problém dnešní ekonomiky

03.02.2017 | , Mladá fronta
FIREMNI FINANCE


HR konference Kdo bude pracovat?, kterou pořádá vydavatelství Mladá fronta, její divize Euro, má podtitul Kde vzít (dobré) lidi? Jak si je udržet? Účastníci první ze série nových konferencí se budou věnovat otázce, kde vzít špičkové profesionály a jak si je udržet. Akce se koná ve čtvrtek 23. února 2017 od 9 do 15 hodin v prostoru RADLICKÁ kulturní – sportovna, Za Ženskými domovy 125/5, Praha 5. Konferenci bude moderovat Barbora Tachecí.

V současnosti nabídka na trhu práce často převyšuje poptávku. Ekonomický týdeník Euro proto připravil HR konferenci, kde se k problematice vyjádří špičkoví čeští i zahraniční odborníci. Deset pozvaných řečníků však nebude pouze z řad personalistů. Krátká inspirativní vystoupení nabízející praktické informace jsou určena pro generální, obchodní, personální ředitele a majitele firem, kteří chápou, jak náročné je starat se o nejdůležitější asset jejich společností, tedy kvalitní lidi.

V prvním bloku věnovanému nabírání nových zaměstnanců vystoupí nejznámější „lovec hlav“ Jan Bubeník, majitel Bubenik Partners. O svoje zkušenosti se podělí Philippe Riboton, muž, který řeší personální problémy ve střední Evropě a například personálně obsazuje nový obchod Louis Vuitton v Praze. Hovořit bude Kateřina Gábová z nejvíce obdivovaného startupu, vyhledávače letenek Kiwi.com, kde se během posledních dvou let zdesetinásobil počet zaměstnanců.

Ve druhém bloku přijde na řadu otázka, jak si kvalitní lidi udržet a jak rozvíjet jejich potenciál. Účastníky by mohlo zajímat, jak to dělá Google – díky vystoupení Petry Hruškové, Staffing Business Partner EMEA Google. Zajímavý bude příspěvek australského kouče Alexe Crossleyho, který u zahraničních i u českých top manažerů několik let zkoumal jejich každodenní pracovní návyky, a dokáže tak přesně určit, jaké dovednosti mají ti absolutně nejúspěšnější manažeři. Headhunter a bloger Matěj Matolín umožní unikátní vhled do duše nejmladších profesionálů: Co motivuje lidi kolem dvacítky? Jak nejlépe využít jejich talent?

Ve třetím bloku vystoupí tři řečníci, kteří zodpovědí otázku: Co dělá dobrého šéfa dobrým šéfem? O zkušenosti se podělí Jan Mühlfeit, někdejší šéf evropského Microsoftu, který se dnes věnuje mentoringu, Vladimír Staňura, CEO Českomoravské stavební spořitelny, a Jan Hnízdil, nejznámější propagátor psychosomatiky.

Partnerem konference je společnost LMC. Více informací najdete na: www.kdobudepracovat.cz

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE