Výrobce průmyslových dveří Frigomont investoval více než padesát milionů do výroby

27.01.2017 | , Frigomont
FIREMNI FINANCE


Dačický výrobce průmyslových dveří Frigomont investoval za posledních dvacet měsíců více než 50 milionů korun do výroby. V loňském roce dokončil výrobní halu za 27 milionů a dalších 20 milionů pak vložil do nových strojů. Díky tomu firma zrychlila a zkvalitnila proces výroby a uvedla na trh řadu novinek.

„V loňském roce byla dokončena dostavba výrobní haly, která trvala dvacet měsíců. Investice vyšla celkově na dvacet sedm milionů korun. Díky větším a modernějším výrobním prostorám jsme schopni zvládnout násobně vyšší počet objednávek, který zejména v oblasti průmyslových dveří aktuálně evidujeme,“ uvedl provozní ředitel společnosti Frigomont Arnošt Čáp.

Vedle dostavby haly vložila společnost v uplynulých měsících dalších 20 milionů korun do technického vybavení, díky čemuž je výroba nyní mnohem flexibilnější. „Jednou z nových technologií je řezání CNC laserem. Oproti jiným metodám je rychlejší a snižuje cenu výroby o 25 procent vůči konkurenci. Rovněž jsme zakoupili vypěňovací lis, který zvyšuje variabilitu ve výrobě dveří. Nejsme tak omezeni velikostí prefabrikovaných panelů, ale můžeme vyrobit dveře přesně dle požadavků zákazníka,“ sdělil Čáp.

Dačická firma nyní rovněž při výrobě využívá řadu nových materiálů, jako je hladký a embosovaný sklolaminát určený pro potravinářské provozy s vysokými hygienickými nároky. Novinkou v portfoliu firmy jsou též celonerezové dveře určené pro chladírenské a mrazírenské provozy. Další novinky plánuje společnost uvést na trh v letošním roce.

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE